Minuman menyegarkan untuk Ramadan ini

Oleh Ak Zaki Kasharan
Gambar serahan Starbuck Brunei

BANDAR SERI BEGAWAN, 23 APRIL – Dengan menjelangnya bulan Ramadan, Starbucks Brunei telah memperkenalkan barisan baharu minuman Tea-ology yang menggabungkan teh-teh premium Teavana dengan buah-buahan bermusim sebenar.

Dua minuman baharu yang diperkenalkan adalah Tropical Triple Citrus dan Oolong Jelly Matcha Royale.

Selain itu, Starbuck Brunei turut memperkenalkan Caramel Sweet Corn Frappuccino yang sememangnya cukup menyegarkan bagi menghilangkan dahaga pada bulan Ramadan ini.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan Starbuck Brunei, Tropical Triple Citrus menampilkan teh hijau Teavana Emperor’s Clouds & Mist dengan tambahan jus oren dan limau gedang serta hirisan lemon dan oren. Oolong Jelly Matcha Royale pula mengetengahkan Teavana Matcha yang dicampurkan dengan susu dan disajikan bersama ais dan jeli teh oolong.

Sementara itu, Caramel Sweet Corn Frappuccino yang hanya boleh didapati di Starbucks Brunei menampilkan minuman yang sememangnya tidak asing lagi dalam kalangan masyarakat di negara ini iaitu air jagung yang kebiasaannya boleh didapati di pasar-pasar malam di seluruh Brunei.

Dalam pada itu, Starbuck Brunei turut memperkenalkan tujuh cawan sejuk guna semula dengan rekaan baharu yang boleh digunakan untuk menikmati menu inovatif teh berkenaan.

Bagi para penggemar kopi, Starbucks juga memperkenalkan kembali Starbucks Kati Kati Blend yang menyerlahkan rasa unik yang hanya boleh didapati dari Afrika.

Menu-menu yang baharu diperkenalkan berkenaan boleh didapatkan di kesemua cawangan Starbucks di negara ini bagi perkhidmatan bawa pulang dan pandu lalu sahaja bermula 24 April ini selagi stok masih ada.

Pada masa yang sama, kenyataan menambah, pelanggan boleh mula mengumpulkan Koleksi Flavorful Fun Merchandise. Malah, Starbuck Brunei akan menawarkan promosi barang dagangan dalam masa terhad bagi sebarang pembelian siri Ice Pop Cold Cups dengan pek Iced VIAT Ready Brew Coffee percuma bermula 24 April selagi stok masih ada.

Caramel Sweet Corn Frappuccino.
Oolong Jelly Matcha Royale.