Wednesday, February 8, 2023
22.3 C
Brunei

-

Misteri, kelakar dalam Ghost Doctor

Misteri tapi kelakar, itu yang boleh digambarkan tentang Kdrama berjudul Ghost Doctor kini sedang mendapat perhatian dan meraih rating tinggi.

Drama fantasi perubatan ini diterajui oleh pelakon dan penyanyi terkenal Rain dan Kim Bum.

Kim Bum pernah membintangi drama Boys Over Flowers versi Korea Selatan dan bakatnya mula mendapat perhatian ketika bergandingan dengan Lee Dong Wook menerusi drama Tale of the Nine-Tailed dan Law School.

Apa yang menariknya, Rain membawa dua watak iaitu pakar bedah torak yang genius bernama Cha Young Min dan menjadi roh selepas kemalangan dan koma. Manakala Kim Bum membawa watak Go Seung Tak iaitu doktor pelatih yang boleh berinteraksi dengan alam lain termasuk roh Cha Young Min.

Drama 16 episod ini mula ditayangkan di Viu bermula 4 Januari lalu. Drama Ghost Doctor mengisahkan tentang seorang doktor yang genius tetapi berlagak iaitu Cha Young-min (Rain) dengan seorang pelatih doktor yang kaya Go Seung-tak (Kim Bum) yang hanya tahu teori sahaja. Kedua-dua mereka mula berhubung selepas Cha Young-min mengalami kemalangan namun diselamatkan dengan tindakan pantas Go Seung-tak yang sebenarnya sudah dirasuk oleh roh Cha Young-min. – Agensi

Kim Bum (kanan) dan Rain merupakan gandingan mantap dalam drama Ghost Doctor. – Agensi
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Nahas Pesawat Boeing 737, 2 Juruterbang selamat

PERTH, AUSTRALIA, 7 FEB - Dua juruterbang terselamat, hanya cedera ringan selepas pesawat Boeing 737 yang dihantar untuk memadam kebakaran terhempas di Australia, kata...
- Advertisment -