Saturday, June 10, 2023
27.6 C
Brunei

  -

  Mitrovic pecah rekod, Fulham julang Kejohanan EFL

  LONDON, 3 MEI – Pengurus Fulham, Marco Silva menyokong Aleksandar Mitrovic untuk menyinar di Liga Perdana musim hadapan selepas penyerang Serbia itu mencatatkan rekod kejuaraan dengan 43 gol musim ini dalam kemenangan 7-0 yang merangkul kejuaraan daripada Luton kelmarin.

  Mitrovic, 27, hanya berjaya menjaringkan tiga gol ketika kelab London Fulham tersingkir dari Liga Perdana musim lalu tetapi Silva berkata: “Dia akan lebih yakin musim depan dan kami juga perlu begitu sebagai sebuah kelab.”

  Pengurus Portugal berusia 44 tahun itu menambah: “Kita semua perlu meningkat setiap tahun.

  “Kita tidak boleh menilai dia hanya dengan gol yang dia jaringkan musim depan, malahan kita perlu menganalisis banyak perkara lain daripadanya,” katanya lagi.

  Kapten pasukan Fulham, Tom Cairney membuka tirai jaringan dengan rembatan kencang pada minit ke-29 sebelum Kenny Tete menggandakan jaringan dari jarak jauh 10 minit kemudian.

  Fabio Carvalho menjadikan kedudukan 3-0 sebelum Mitrovic menjaringkan gol liga ke-42 dalam kempen itu untuk menyamai rekod gol terbanyak wira Portsmouth Guy Whittingham dalam kempen divisyen dua, yang dibuat pada musim 1992/93. – AFP

  Aksi Aleksandar Mitrovic (kiri) semasa menjaringkan gol ketika menentang Luton, baru-baru ini. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Jepun semak semula undang-undang

  TOKYO, 9 JUN - Jepun meluluskan undang-undang imigresen yang membenarkan kerajaan menghantar pulang pencari suaka yang gagal, walaupun mendapat tentangan daripada parti pembangkang dan...
  - Advertisment -