Mitsubishi edisi advance fokus keselamatan

Oleh Syahmi Hassan
Gambar oleh Muiz Matdani

BANDAR SERI BEGAWAN, 22 APRIL – GHK Motors Sdn Bhd kini memperkenalkan Mitsubishi Edisi Advance yang merangkumi tiga model Mitsubishi iaitu Xpander, Attrage dan Lancer EX dengan memfokuskan reka bentuk advance dan ciri-ciri keselamatan.

Mitsubishi Edisi Advance memfokuskan ciri-ciri keselamatan dengan melengkapkan kenderaan dengan kamera perakam video digital di hadapan dan belakang yang dianggap bagus kerana ia meningkatkan kesedaran terhadap pemanduan selamat dan memupuk tabiat memandu yang baik, mematuhi peraturan lalu lintas.

Edisi tersebut menawarkan ciri-ciri pintu but yang boleh dibuka dan ditutup sepenuhnya menggunakan suis pada bahagian panel pemandu dan pada pintu but.

Selain itu, terdapat sensor yang secara automatik menghentikan pintu but apabila mengesan halangan.

Edisi berkenaan juga datang dengan pemain paparan hiburan skrin sesentuh dengan USB, MP3, MP4, fungsi Bluetooth dan kamera undur (reverse camera).

Rekaan luarannya pula datang dengan Body-kit Advance Edition dengan jalur yang memberikan penampilan elegan.

GHK Motors dalam kenyataannya memaklumkan bahawa bagi setiap pembelian Attrage dan Lancer EX edisi Advance akan melayakkan pelanggan untuk mendapatkan duit raya percuma sebanyak $500 manakala pembelian Xpander edisi Advance akan menerima duit raya sebanyak $900.

Bersempena dengan tawaran Mitsubishi Raya 2020, para pelanggan akan berkelayakan untuk mengikuti cabutan bertuah bagi memenangi hadiah wang tunai bernilai $15,000 jika mereka membeli mana-mana model Mitsubishi bermula 1 Mac hingga 9 Mei depan.

Xpander, Attrage dan Lancer EX edisi Advance dipamerkan di Bilik Pameran GHK Motors.
Edisi Advance turut didatangkan dengan paparan skrin sesentuh dan kamera undur.