Sunday, March 26, 2023
24.5 C
Brunei

-

Mona ‘nazar’ bertudung jika dapat anak

Pelakon Mona Allen mendedahkan dirinya bernazar akan berhijab sekiranya dikurniakan cahaya mata selepas lima tahun tahun melayari rumah tangga bersama aktor dan pengarah, Pekin Ibrahim.

“Ini adalah kisah yang orang luar tidak tahu. Sebenarnya, saya bertudung kerana bernazar.
“Saya bernazar jika dikurniakan cahaya mata, saya nak memakai bertudung. Suami pun tidak tahu mengenai nazar saya ini. “Saya sedar bukan mudah mengambil langkah bertudung. Saya tak mahu hanya sarungkan begitu sahaja.

“Jujurnya, saya masih dalam fasa mencuba dan menyesuaikan diri. Iyalah, iman kita juga turun dan naik. Saya harap terus istiqamah dengan imej ini,” katanya kepada BH Online.

Pelakon drama Mr Donat Karamel dan Cik Serba Tahu itu berkata, dia masih berehat daripada dunia lakonan kerana mahu memberi perhatian kepada anak sulungnya, Petra Pekin berusia 6 bulan.

“Saya masih terima banyak tawaran, tetapi saya terpaksa tolak kerana Petra sedang menyusu badan.

Mona masih berehat berlakon demi memberi perhatian kepada anak sulungnya, Petra Pekin. – Agensi

“Jadi, tidak mengapalah saya berehat dahulu. Sudah agak lama tidak berlakon sejak kandungan berusia tujuh bulan.

“Saya pun ada perniagaan, saya bantu Pekin yang juga Pengurus Pemasaran Litte Joe Malaysia.

“Tetapi, keputusan berehat bukan dipengaruhi suami. Pekin selalu tanya bila saya mahu kembali ke lokasi penggambaran kerana dia suka saya bekerja.

“Rasanya belum masanya lagi. Mungkin selepas Petra berusia setahun saya boleh mempertimbangkan tawaran,” katanya.

Mona atau nama sebenarnya, Munna Hafiraneza Allen berkata, dia risau memikirkan anak, siapa nak jaga jika keluar bekerja. – Agensi

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Xi jemput Sanchez adakan lawatan negara

MADRID, 24 MAC - Perdana Menteri Sepanyol, Pedro Sanchez telah menerima jemputan daripada Presiden China, Xi Jinping untuk membuat lawatan negara ke Beijing ketika...
- Advertisment -