Thursday, December 8, 2022
24.7 C
Brunei

-

MPK Mumong anjur Majlis Khatam Al-Quran 76 Kali

Oleh Daniel Lim

BELAIT, 29 SEPT – Sempena meraikan Hari Keputeraan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam yang ke-76, seramai 20 anggota dari Majlis Perundingan Kampung (MPK) Mumong telah menganjurkan Khatam Al-Quran 76 Kali di kediaman Ketua Kampung Mumong, Haji Mohd Yusof bin Haji Dulamin, baru-baru ini.

Acara tersebut bertujuan memohon keberkatan daripada Allah SWT bagi melindungi Baginda Sultan dan rakyat Brunei Darussalam, serta menyatakan rasa penghargaan dan terima kasih atas kemakmuran dan keamanan yang dikecapi di bawah kepimpinan Kebawah Duli Yang Maha Mulia.

Haji Mohd Yusof berkata MPK juga merancang mengadakan acara yang sama, Dikir Maulud, yang diadakan di kediaman beliau untuk menggalakkan lebih ramai penyertaan daripada penduduk kampung sebagai salah satu aktiviti tahunan.

Antara anggota MPK Mumong yang menyertai Majlis Khatam Al-Quran 76 Kali sempena meraikan Hari Keputeraan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam yang ke-76. – Gambar serahan MPK Mumong
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China umum pelonggaran sekatan seluruh negara

BEIJING, 7 DIS – China hari ini mengumumkan langkah pelonggaran sekatan COVID di seluruh negara yang menjejaskan negara ekonomi kedua terbesar dunia dan mencetuskan...
- Advertisment -