Tuesday, March 5, 2024
25 C
Brunei

  -

  Nahas lebuh raya ragut 13 nyawa

  MATAMOROS, MEXICO, 15 MEI – Sekurang-kurangnya 13 orang maut apabila sebuah van penumpang dan sebuah trak bertembung di lebuh raya di timur laut Mexico semalam, kata pihak berkuasa tempatan.

  Kenderaan itu berlanggar di jalan raya antara bandar Zaragoza dan Hidalgo di negeri sempadan Tamaulipas.

  “Pihak berkuasa perlindungan awam bertindak balas, dan setakat ini mereka melaporkan 13 orang maut,” kata pegawai keselamatan Tamaulipas dalam satu kenyataan.

  Imej yang dikongsi oleh pihak berkuasa menunjukkan van penumpang hampir musnah terbakar, dengan trak itu juga terbakar teruk.

  Jumlah mangsa mungkin meningkat, kata seorang pegawai dari pejabat pendakwa raya, yang tidak mahu dikenal pasti, kerana terdapat tanda-tanda keluarga pemandu trak ada bersamanya dan mungkin telah meninggal dunia juga.

  Petunjuk awal adalah pemandu mungkin telah melarikan diri.

  Media tempatan melaporkan lebih 20 orang mungkin terkorban dalam nahas dan kebakaran, tetapi responden pertama masih berusaha untuk memahami sepenuhnya situasi di tempat kejadian, kata pegawai pejabat pendakwa raya. – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  24 nelayan diselamatkan di laut berombak kuat, 1 ditemui mati

  TOKYO, 5 MAC - Sebuah helikopter pengawal pantai Jepun menyelamatkan 24 nelayan ketika mereka bermati-matian berpaut pada geladak sebuah kapal yang condong, separuh tenggelam...