Namron seronok pertama kali catwalk

Bukan sahaja hebat beraksi di hadapan kamera, rupa-rupanya pelakon Namron juga mempunyai bakat sebagai model di pentas peragaan.

Pertama kali diberi peluang memperagakan pakaian di acara fesyen baru-baru ini, Namron atau nama sebenar Shahili Abdan, 52, mengakui teruja melakukan perkara baharu itu.

“Itu kali pertama, saya tak pernah buat modeling lagi… selalu tengok dekat televisyen sahaja. Sejujurnya saya memang suka tengok fashion show, rasa macam satu bentuk persembahan yang menyeronokkan.

“Tak ada sebarang latihan pun! Datang petang itu dan terus catwalk. Mula-mula bimbang juga, risau takut orang gelak… manalah tahu tengah berjalan, takut pula kaki tersadung dan jatuh tersungkur.

“Mulanya itulah benda yang paling saya risaukan. Tapi bila dah mula berjalan dan yakin, baru saya rasa okey. Ini satu pengalaman baharu dan rasa seronok pula,” katanya kepada wartawan.

Meskipun usia sudah menjangkau 50an, Namron berkata itu bukan alasan untuk dia tidak mencuba sesuatu yang baharu terutamanya dunia modeling yang kerap melibatkan golongan muda.

“Saya tengok di belakang pentas tadi semua orang muda, saya sahaja model tua di sana… tapi bagi saya tua itu hanya pada nombor.

“Saya selalu kata saya tidak tua. Saya sentiasa meletakkan diri saya sebagai orang muda, jiwa muda. Saya berkawan dengan orang muda, kebanyakan berusia 20an dan 30an.

“Saya rapat dalam kelompok umur tu, sebab tu jiwa saya suka pada benda yang orang muda buat… tak salah pun orang tua bercampur dengan orang muda, sepatutnya tak ada gap sebab kita pun kena tahu apa berlaku di sekeliling kita,” ujarnya. – Bernama

Namron mengongsikan menjadi model di pentas peragaan merupakan satu pengalaman baharu dan menyeronokkan. – Agensi