Monday, September 26, 2022
23.8 C
Brunei

NBA denda Vanterpool kerana ganggu perlawanan

-

NEW YORK, 21 JAN – Pihak NBA telah mendenda penolong jurulatih Brooklyn Nets, David Vanterpool sebanyak AS$10,000 kerana telah mengganggu dengan melencongkan hantaran pasukan Washington Wizards semasa suku keempat menentang Nets semasa kemenangan 119-118 Rabu lalu.

The Nets juga telah dikenakan denda sebanyak AS$25,000 oleh pihak liga kerana pelanggaran tersebut, yang tidak dikesan oleh pegawai semasa tempoh masa perlawanan hampir tamat.

The Nets mendahului 109-103 dengan berbaki 5:42 semasa perlawanan ketika pemain Washington, Spencer Dinwiddie membuat percubaan hantaran kepada rakan sepasukannya, Kyle Kuzma, yang berada di depan bangku simpanan pemain Nets.

Vanterpool kelihatan mencapai dengan lengannya dan mengganggu hantaran tersebut, yang menyebabkan Kuzma membolos bola dan mengakibatkan turnover oleh Washington.

Jurulatih Washington, Joseph Blair, mengambil alih tugasan dari Wes Unseld Jr yang sedang menjalani protokol COVID-19, berkata pengadil yang paling dekat semasa perlawanan itu memberitahunya bahawa dia tidak melihat gangguan tersebut.

The Wizards telah menggunakan mencabar keputusan agar permainan dapat boleh bermain.

Ketua kru pengadil, Ben Taylor berkata bahawa tidak ada ‘mekanisme’ untuk menyemak insiden tersebut. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Nahas bot terbalik, ragut 24 jiwa

DHAKA, 25 SEPT – Sekurang-kurangnya 24 orang lemas manakala 24 lagi masih hilang selepas bot yang sarat membawa penganut Hindu terbalik di sebuah sungai...
- Advertisment -