NFABD terima sumbangan sebuah van

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 11 JUN – Persatuan Bolasepak Kebangsaan  Negara Brunei Darussalam (NFABD) telah menerima tajaan kenderaan daripada UEFA dan AFC bagi kegunaan aktiviti-aktiviti akar umbi dan sebarang acara rasmi lainnya.

Sehubungan itu, majlis kesyukuran atas tajaan sebuah van sembilan tempat duduk berkenaan telah diadakan di Rumah NFABD, hari ini.

Hadir pada majlis berkenaan ialah Presiden NFABD, Pengiran Haji Matusin bin Pengiran Haji Matasan dan Timbalan Presiden NFABD, Haji Salleh Bostaman bin Haji Zainal Abidin serta ahli-ahli jawatankuasa eksekutif dan kakitangan NFABD.

Acara terlebih dahulu dimulakan dengan bacaan Doa Selamat oleh Awang Husaini bin Mohd Daud dan diikuti dengan pelancaran kenderaan tersebut oleh presiden NFABD
dan ahli Jawatankuasa Eksekutif NFABD.

Presiden NFABD pada majlis tersebut turut berkesempatan mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan kesyukuran atas tajaan kenderaan berkenaan dan berharap agar ia dapat digunakan dengan sebaik-baiknya.

Dengan sumbangan tajaan ken-deraan tersebut, ia jelas membuktikan sokongan yang diberikan oleh UEFA dan AFC kepada NFABD ke arah mencapai perkembangan dan kemajuan sukan bola sepak di negara ini.

Tajaan berkenaan terlaksana melalui Program Bantuan UEFA dengan bantuan daripada AFC.

Presiden NFABD melihat secara lebih dekat sumbangan van yang diterima NFABD.
Presiden NFABD bergambar ramai dengan timbalan presiden dan ahli-ahli jawatankuasa eksekutif serta kakitangan NFABD.