Thursday, December 7, 2023
23.5 C
Brunei

  -

  Nora Ariffin sudah keluar ICU, anggap dapat peluang kedua

  Penyanyi Malaysia, Datuk Nora Ariffin meluahkan rasa syukur apabila sudah dibenarkan pulang selepas menerima rawatan selama 10 hari di sebuah pusat perubatan di Kajang, Selangor akibat sesak nafas.

  Memetik dari mStar, Nora atau Wan Norafizah Wan Ariffin, 50, berkata, kesembuhan yang dikurniakan Allah selepas bertarung nyawa selama tiga hari di Unit Rawatan Rapi (ICU) disifatkan sebagai peluang baharu buat dirinya.

  “17 November 2023, genap sepuluh hari saya berada di hospital, tiga hari ICU.

  “Alhamdulillah kini sudah pun kembali berehat di rumah. Syukur seolah-olah diberi peluang kedua. Allah saja yang tahu,” katanya.

  Nora berkongsi keadaannya itu menerusi Instagram miliknya pada petang Ahad yang memaparkan dirinya sudah kembali sihat.

  Dalam pada itu, beliau juga berterima kasih kepada semua pihak yang banyak membantu dalam kesembuhan dirinya sepanjang menerima rawatan.

  Malah beliau juga meluahkan rasa tidak sabar untuk kembali berkerja selepas mendapat rehat yang mencukupi.

  “Terima kasih buat suami dan anak-anak tersayang.

  “Saya juga merakamkan banyak-banyak terima kasih kepada sahabat yang mendoakan, ziarah dan buat solat hajat. Hanya Allah sahaja yang dapat balas jasa baik anda.

  “Saya tak sabar untuk kembali bekerja macam biasa,” ujarnya.

  Sebelum ini, khabar Nora dimasukkan ke hospital dimaklumkan oleh suaminya iaitu Dr Rushdi Ramli yang dikongsi oleh penyanyi Datuk Aishah di Instagram miliknya.

  Dalam mesej berkenaan, Rushdi memohon agar orang ramai dapat mendoakan kesejahteraan isterinya itu.

  Manakala menurut pengurusnya yang dikenali sebagai Jaja, penyanyi berkenaan dimasukkan ke hospital akibat demam panas dan mengalami sesak nafas. – Agensi

  Nora Ariffin tidak sabar ingin kembali bekerja selepas sembuh. – mStar
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Rekrut warga Nepal dalam tentera Rusia, 12 ditahan

  KATHMANDU, 6 DIS – Polis Nepal mengumumkan hari ini mereka telah menahan 12 orang yang dituduh menghantar lelaki muda Nepal secara haram untuk direkrut...