Friday, February 23, 2024
24.7 C
Brunei

  -

  Nuggets benam Lakers

  NEW YORK, 9 FEB – Jamal Murray membantu Denver Nuggets pada minit-minit terakhir dalam kemenangan 114-106 ke atas Los Angeles Lakers kelmarin selepas Lakers memperkenalkan arca sebagai penghormatan kepada legenda NBA yang telah meninggal dunia, Kobe Bryant.

  Murray mencatatkan 29 mata dan 11 assist tertinggi dalam permainan dengan tujuh rebound manakala Nikola Jokic menyumbang 24 mata, 13 rebound dan sembilan assist dan Michael Porter Jr menambah 27 mata untuk memimpin Nuggets, yang berkongsi kedudukan teratas dalam Western Conference dengan Minnesota pada rekod 36-16.

  Lakers mengurangkan defisit 15 mata tetapi juara bertahan NBA itu mengakhiri permainan dengan keputusan 10-2 sekali gus mengutip kemenangan ketujuh berturut-turut dalam perlawanan menentang Lakers.

  “Mereka berjuang sepanjang perlawanan dan kami perlu bertahan selama 48 minit,” kata Murray. “Ini adalah kemenangan pasukan yang baik.”

  Bryant, juara NBA lima kali dan NBA All-Star 18 kali, bermain untuk Lakers dari 1996 hingga 2016 sebelum beliau meninggal dunia dalam nahas helikopter pada 2020.

  Arca gangsa setinggi 5.79 meter dan seberat 1,800 kilogram itu menunjukkan pemain pertahanan Bryant dalam jersi nombor 8 Lakers dengan jari telunjuk kanannya terangkat ke udara. Ia terletak di luar arena rumah Lakers, di mana Bryant mempamerkan banyak persembahan terbaiknya.

  “Arca ini mungkin kelihatan seperti Kobe, tetapi sebenarnya, itulah rupa kecemerlangannya,” kata legenda Lakers, Kareem Abdul-Jabbar, memuji kehebatan Bryant yang ‘abadi’. – AFP

  Aksi Murray semasa menentang Los Angeles Lakers pada 8 Februari 2024 di Crypto.Com Arena di Los Angeles, California. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Bangladesh rancang hasilkan vaksin FMD untuk ternakan

  DHAKA, 23 FEB - Menteri Perikanan dan Ternakan Bangladesh, Abdur Rahman berkata kerajaan mempunyai rancangan untuk menghasilkan vaksin penyakit kaki dan mulut (FMD) untuk...