Nuzul Al-Quran Peringkat Negara 17 Ramadan

BANDAR SERI BEGAWAN, 15 Mei – Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran Peringkat Negara tahun 1440 Hijrah akan diadakan pada 17 Ramadan 1440 Hijrah bersamaan dengan 22 Mei depan di Dewan Plenary, Pusat Persidangan Antarabangsa, Berakas, jam 9 malam.

Antara pengisian acara berkenaan ialah pemakluman keputusan Musabaqah Menghafaz Al-Quran berserta Pemahamannya Peringkat Negara Anggota MABIMS.

Selain itu, majlis juga akan diserikan dengan persembahan peserta terbaik setiap kategori, menurut kenyataan yang dikeluarkan Kementerian Hal Ehwal Ugama (KHEU), hari ini.

Sehubungan itu, orang ramai adalah dialu-alukan untuk hadir beramai-ramai ke majlis itu nanti.

Kenyataan menyatakan, bagi menyemarakkan lagi sambutan, acara-acara iringan juga telah dan akan berlangsung iaitu Musabaqah Menghafaz Al-Quran berserta Pemahamannya Peringkat Akhir Kebangsaan, Musabaqah Menghafaz Al-Quran berserta Pemahamannya Peringkat Negara Anggota MABIMS dan majlis khatam Al-Quran kementerian-kementerian.

Tema bagi Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran Peringkat Negara tahun ini ialah ‘Memperkasa Pembelajaran Al-Quran’.

Majlis pada tahun ini dikendalikan bersama oleh KHEU, Pasukan Polis Diraja Brunei, Telekom Brunei Berhad dan Progresif Cellular Sdn Bhd.