Sunday, January 29, 2023
23 C
Brunei

-

Operator perlu lebih profesional

Perkara ini merujuk kepada operator talian yang berfungsi sebagai tempat aduan bagi menangani pertanyaan dan persoalan masyarakat di sini terutama seperti masalah air, jalan raya, banjir dan sebagainya.

Sebagai perkhidmatan pelanggan utama, saya harap mereka dapat bekerja secara lebih profesional bukan dengan hanya sewenangnya menjawab dengan balasan ‘entah’ jika ditanya.

Ini menggambarkan petugas yang menjawab pertanyaan tersebut cetek ilmu pengetahuan, justeru tidak mampu memberi input terbaik dalam menangani persoalan orang awam dan tidak sesuai untuk ditempatkan di pusat panggilan tersebut.

Petugas perlulah bersikap proaktif. Mereka yang dilantik seharusnya mengetahui cara untuk menjawab soalan atau aduan yang diajukan dan tahu tatatertib khidmat pelanggan, menghormati orang yang menghubungi yang meminta bantuan, bukan sebaliknya hingga terdengar suara sumbang mahupun bunyi orang ketawa di sebalik talian.

Kamu Nanya

Senyuman mampu menenangkan suasana, walaupun tidak dapat dilihat di sebalik gagang telefon. – Agensi
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea S sokong hantar bantuan kepada Korea U

SEOUL, 27 JAN – Kerajaan Korea Selatan hari ini berkata bahawa ia akan membantu usaha orang awam untuk menyalurkan bantuan kemanusiaan kepada Korea Utara...
- Advertisment -