Pak Nil kejar saham akhirat

Terkesan dengan kehidupan daif anak-anak tahfiz Maahad Tahfizul Al-Quran, pengacara terkenal Datuk Aznil Nawawi terpanggil untuk mengumpul dana bagi mengurangkan beban mereka.

Aznil memohon jasa baik pengikutnya menghulurkan sumbangan dalam bentuk wang ringgit dengan tujuan memperbaiki kediaman anak-anak tahfiz yang terletak di Cheras itu.

“Saya juga nak kejar saham akhirat. Dalam masa sama, saya juga nak ajak semua ke arah sama. Ini antara cara saya nak membantu apa adanya.

“Alhamdulillah, ada ramai yang bermurah hati mengurangkan beban sekali gus membantu pihak pusat tahfiz ini memperbaiki apa yang kurang. Sejak PKP lalu mereka terus diuji.

“Banyak sudut di pusat tahfiz itu rosak. Ada yang dimakan anai-anai, malah bumbung tempat mereka berteduh pun bocor hingga dimasuki air hujan.

“Malah masih tinggi lagi tanggungan yang pusat tahfiz ini perlu demi meneruskan operasi. Sekurang-kurangnya dengan bantuan yang menderma dapat mengurangkan masalah ditanggung,” kata Aznil.

Sehingga kini sebanyak RM31,000 berjaya dikumpul untuk disalurkan ke pusat tahfiz itu berkat derma orang ramai termasuk peminatnya.

Dalam pada itu, Aznil yang baharu saja melancarkan single mengenai kisah buli siber berjudul Apo itu memberitahu, dia mengetahui kewujudan pusat tahfiz itu kira-kira tiga tahun lalu menerusi pengurusnya. – Agensi

Aznil Nawawi setakat ini berjaya mengumpulkan sebanyak RM31,000 untuk disalurkan ke pusat tahfiz tersebut. – Agensi