Wednesday, October 5, 2022
24.9 C
Brunei

PASB anjur webinar bersama TAM, Plytec

-

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 25 APRIL – PUJA Academy Sdn Bhd (PASB) dengan kerjasama Persatuan Teknologi Malaysia (TAM) dan Plytec Engineering Sdn Bhd menganjurkan siri webinar bertemakan ‘Penyelesaian Penghantaran Digital Bersepadu’ (IDD), baru-baru ini.

Menurut kenyataan PASB, webinar yang diadakan dalam dua sesi itu turut menampilkan penceramah jemputan iaitu Gabriel Chiew dan Nur Ain binti Parizan.

Gabriel Chiew ialah Pengurus BIM Application Support dan beliau membentangkan topiknya Konsep BIM sebagai Teknologi Operasi (OT) dan Sistem Pengurusan Maklumat (IMS) bagi Sekitaran Binaan.

Ceramah beliau tertumpu pada bagaimana konsep asas Permodalan Maklumat Binaan (BIM) dipersembahkan dari sudut perspektif kandungan kerja dan pendigitalan proses.

Sementara itu, Nur Ain selaku penyelaras BIM mempamerkan pelaksanaan projek pembinaan sebenar berdasarkan kawalan penyelarasan BIM.

Manakala, bahagian siri kedua yang diadakan hari ini menerusi platform Zoom telah menjemput Louis Tay dari TAM.

Beliau turut membentangkan kertas kerja mengenai ‘Pengurusan Aset Binaan dengan Teknologi Penting dan Dokumentasi Digital’ serta Transformasi Digital Binaan dan Teknologi Pembinaan’ di mana kedua-duanya menyediakan strategi dan peta jalan untuk mengurus penggunaan BIM.

Pembentangan tersebut bertujuan untuk memberikan para peserta gambaran tentang Teknologi BIM dan bagaimana kepakaran dalam teknologi itu dapat menjimatkan masa dan meningkatkan produktiviti.

Seramai 30 peserta terdiri daripada ahli PUJA, sektor awam dan orang ramai telah menghadiri webinar tersebut.

Antara yang terlibat dalam webinar anjuran PASB dengan kerjasama TAM dan Plytec. – Gambar serahan PASB
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

3 maut, 20 hilang bot Rohingya karam

COX’S BAZAR, BANGLADESH, 4 OKT - Tiga maut manakala hampir 20 lagi hilang selepas bot yang membawa kebanyakannya pelarian Rohingya, terbalik di Teluk Benggala...
- Advertisment -