Thursday, November 30, 2023
25.8 C
Brunei

  -

  Pastikan kebersihan bandar

  Oleh Yusrin Junaidi

   

  BANDAR SERI BEGAWAN, 11 NOV – Sejumlah 1,103.28 kilogram (kg) sampah termasuk tumbuh-tumbuhan telah berjaya dibersihkan di kawasan sepanjang tebing Sungai Menglait dari persekitaran Promenade kawasan Sungai Menglait Gadong sehingga Jambatan Dayang Siti Hamidah (The Mall Gadong) dan kawasan sekitarnya bermula 8 pagi, hari ini.

            Kempen anjuran Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri (KHEDN) melalui Jabatan Bandaran Bandar Seri Begawan (JBBSB) bersempena dengan sambutan memperingati Hari Ulang Tahun Penukaran Nama Bandar Brunei kepada Bandar Seri Begawan ke-53 itu diadakan bagi memastikan kebersihan Bandar Seri Begawan sentiasa terkawal dan bebas daripada sebarang ancaman pencemaran.

   

  Antara yang terlibat dalam kempen membersihkan kawasan sepanjang tebing Sungai Menglait dari persekitaran Promenade kawasan Sungai Menglait Gadong sehingga Jambatan Dayang Siti Hamidah (The Mall Gadong) dan kawasan sekitarnya.

  30

  Ikuti berita lanjut di Media Permata keluaran Isnin.

  Artikel sebelum ini
  Artikel seterusnya
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  China gesa gencatan senjata menyeluruh segera

  BEIJING, 30 NOV - China hari ini menggesa ‘gencatan senjata kemanusiaan yang berterusan’ dalam konflik Israel-Hamas dalam kertas jawatan yang dikeluarkan oleh kementerian luarnya. "Pihak-pihak...