Monday, November 28, 2022
29.1 C
Brunei

-

Pasukan kluster 3 rangkul juara Kejohanan Bola Jaring Hari Guru

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 25 SEPT – Kementerian Pendidikan melalui Jabatan Pendidikan Kokurikulum dengan kerjasama Persatuan Bola Jaring Brunei Darussalam (BNA) telah mengadakan peringkat akhir Kejohanan Bola Jaring sempena Hari Guru ke-32, Tahun 2022 di Dewan Sekolah Menengah Pengiran Anak Puteri Hajah Masna, Kampung Sungai Akar.

Hadir selaku tetamu kehormat dan seterusnya menyampaikan hadiah-hadiah kepada para pemenang ialah Pemangku Pendaftar dan Setiausaha Universiti Brunei Darussalam, Kementerian Pendidikan, Hajah Joanna binti Haji Yacob.

Kejohanan bola jaring berkenaan merupakan salah satu aktiviti sukan dan riadah bagi menyemarakkan dan memeriahkan lagi Sambutan Hari Guru ke-32 tahun 2022 dengan tema Guru Berkualiti Pemacu Transformasi Pendidikan.

Sebanyak 12 pasukan menyertai kejohanan itu dan dibahagikan kepada dua kumpulan yang terdiri daripada pegawai dan kakitangan di Kementerian Pendidikan dan Kementerian Hal Ehwal Ugama, dengan peringkat awal kejohanan telah berlangsung di Sekolah Sukan.

Pasukan dari Kluster 3 muncul sebagai juara bagi Kejohanan Bola Jaring sempena Hari Guru ke-32, sementara itu pasukan IPT dan Kluster 4 masing-masing menduduki di tempat kedua dan ketiga.

Dayang Amy Armyna binti Haji Amran dari pasukan Kluster 4 telah memenangi anugerah penyerang terbaik, manakala pemain pertahanan terbaik disandang oleh Hajah Nurul Ajeerah binti Abdullah dari pasukan IPT dan penjaring terbaik diberikan kepada Nurhidayatulisma Isnon Ismail dari pasukan IPT.

Manakala pemain yang berharga (MVP) pula diberikan kepada Dhia Syuhada binti Abdul Rahman Ambol dari pasukan Kluster 3.

Kejohanan bola jaring yang diadakan bertujuan untuk mengeratkan hubungan silaturahim dan memupuk perasaan muhibah dalam kalangan pegawai, guru dan kakitangan di Kementerian Pendidikan dan Kementerian Hal Ehwal Ugama.

Pasukan Kluster 3 bergambar bersama pingat dan piala yang dimenangi semasa Kejohanan Bola Jaring sempena Hari Guru ke-32, di Dewan Sekolah Menengah Pengiran Anak Puteri Hajah Masna, Kampung Sungai Akar kelmarin.
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Ratusan bantah sekatan COVID China

BEIJING, 27 NOV – Bantahan terhadap kawalan koronavirus di China yang telah mengurungkan jutaan penduduk di rumah telah merebak ke Shanghai dan bandar lain...
- Advertisment -