Pasukan Veteran PMS muncul juara

Oleh Fadhil Yunus

BANDAR SERI BEGAWAN, 28 JAN – Pasukan Veteran PMS berjaya meraih kemenangan buat kempen permulaan perlawanan pertama bagi Kejohanan Piala Liga FA Al-Idrus 50 ke atas dengan menumpaskan pasukan KB Warriors 2-0 di Padang Kompleks, baru-baru ini.

Pada babak masa pertama, Pasukan KB Warriors rancak mengatur permainan dengan terus mempertahankan gawangnya sehinggalah permainan mula berubah rentak apabila pemain Pasukan PMS, Mohd Dany bin Haji Mohidin hampir saja menjaringkan gol di awal minit ke-8, selepas beliau dapat melepaskan diri dari pertahanan gawang KB Warriors tetapi tiada rakan yang dapat menyudahkan hantaran beliau.

Di minit ke-27, Pasukan KB Warriors pula hampir bernasib baik apabila salah seorang pemainnya menggegarkan gawang Pasukan PMS dengan membuat sepakan percuma, tetapi sepakannya terkena tiang sebelah kiri gawang Pasukan PMS.

Di minit ke-45, Pasukan PMS berjaya mendahului jaringan gol hasil sepakan Johan bin Haji Zinin selepas mendapat hantaran dari rakannya Rosli bin Bujing.

Pada babak perlawanan masa kedua, Pasukan PMS berjaya menambah gol kedua hasil jaringan Omarsah bin Haji Hassan apabila beliau berlari meluru di sudut sebelah kanan dan membuat hantaran padu dan akhirnya bola melantun terkena salah seorang pertahanan pasukan lawan lalu melepasi penjaga gawang dan akhirnya masuk ke gawang sendiri di minit ke-78. Pasukan KB Warriors membuat serangan di minit ke-46 dan minit ke-49, malang pasukan mereka tidak bernasib baik.

Dengan kemenangan itu tadi, Pasukan PMS layak menghadapi perlawanan seterusnya di kejohanan piala FA Al-Idrus Veteran 50 ke atas nanti.

Pasukan PMS ketika sesi bergambar ramai. – Gambar oleh PMS