Paul George berjaya atasi pergelutan

LOS ANGELES, 26 OGOS – Paul George berkata dia berjaya mengatasi pergelutan selepas menjaringkan 35 mata, mata tertinggi buat pasukannya kelmarin untuk mendahului Los Angeles Clippers untuk mendominasi 154-111 kemenangan playoff ke atas Dallas Mavericks.

George kembali bangkit dari tiga perlawanan di bawah prestasi sebenar untuk bergandingan di bahagian serangan dengan Kawhi Leonard dan memberikan Clippers untuk mendahului siri 3-2.

George meluahkan selepas perlawanan mengenai masalahnya yang bergelut dengan gelembung kuarantin NBA di Orlando, Florida di mana para pemain terpaksa mengikut langkah kesihatan dan keselamatan yang ketat dan tidak membenarkan penonton berada di dalam arena.

George berkata selepas berada ‘di tempat gelap’, dia akhirnya berjaya mengatasi masalah dan bercakap dengan pasukan terapi sebelum perlawanan kelima. “Saya tidak berada di sini, saya telah berpindah.

“Saya berada di tempat yang teruk. Saya telah menemui diri saya. Saya kembali dan tidak sabar untuk perlawanan yang seterusnya. Terima kasih kepada mereka yang sentiasa menyokong saya dan yang berada di bahagian sudut saya.”

George berkata dia kini menggunakan helah mental untuk meningkatkan tahap permainannya.

“Ia adalah sukar untuk berada dalam mod playoff dengan tiada intensiti, tiada peminat dan tiada suasana,” katanya.

“Kami mencipta tenaga. Saya datang dengan kelakuan bahawa ini adalah arena Staples dan tempat ini padat.” – AFP

Aksi Paul George semasa menentang pemain Dallas Mavericks dalam perlawanan NBA di Orlando, Florida. – AP