Sunday, October 2, 2022
24.1 C
Brunei

Pekerja komited diraikan

-

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 25 JAN – Kakitangan memainkan peranan yang penting dalam kejayaan mana-mana organisasi atau perniagaan, oleh itu, mereka yang layak harus dihormati serta dihargai atas dedikasi dan komitmen mereka terhadap kejayaan syarikat.

Perkara itu diketengahkan oleh Pengarah Kumpulan Poomaan, Najmuddin bin Haji Mohd Maideen dalam ucapannya semasa Sambutan Hari Apresiasi Ulang Tahun ke-5 yang didakan pada 23 Januari lalu.

Beliau menyatakan bahawa Poomaan bermula pada 2016 di Kampung Kapok dengan hanya 10 pekerja dan kini mempunyai tiga buah cawangan dengan 54 orang pekerja di mana 21 daripadanya adalah warga tempatan.

Pertumbuhan syarikat itu antara lain dipacu oleh usaha gigih dan kerja keras yang ditunjukkan oleh para pekerja.

Pihak pengurusan Poomaan juga menyatakan bahawa masih terdapat kekosongan bagi pekerja-pekerja tempatan dan pihak syarikat berusaha dengan JobCentre Brunei untuk mencari pekerja-pekerja tempatan yang berminat bagi mengisi kekosongan berkenaan.

Para pekerja syarikat berkenaan diberikan latihan untuk membentuk dan membimbing mereka bagi menjadi lebih baik dalam kemahiran mereka.

Sambutan itu merupakan satu cara untuk mengiktiraf usaha yang dipamerkan oleh seluruh kakitangan organisasi.

Ia juga dihasratkan untuk menjadi inspirasi dan motivasi kepada para pekerja agar lebih komited dalam tanggungjawab kerana mereka berhubung terus dengan pelanggan serta memenuhi keperluan mereka.

Kakitangan yang diraikan menerima sijil penghargaan semasa Sambutan Hari Apresiasi Ulang Tahun ke-5 yang diadakan baru-baru ini.- Gambar serahan Poomaan

 

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

19 terbunuh, 28 cedera dalam kejadian letupan bom

ISLAMABAD, 30 SEPT – Sekurang-kurangnya 19 orang terbunuh dan 28 lagi cedera dalam satu kejadian pengeboman nekad di sebuah pusat pendidikan di ibu negara Afghanistan,...
- Advertisment -