Pelanggan BIBD perlu imbas kod QR BruHealth

BANDAR SERI BEGAWAN, 4 JUN – Dalam menyokong usaha kerajaan membendung penularan wabak COVID-19 dalam masyarakat, semua pelanggan dan pengunjung premis Bank Islam Brunei Darussalam (BIBD) akan diperlukan untuk mengimbas kod QR BruHealth sebelum masuk atau keluar.

BIBD dalam kenyataannya, hari ini, menekankan bahawa langkah berkenaan diambil sebagai tambahan kepada langkah-langkah pencegahan sedia ada seperti pengimbasan suhu badan, penanda penjarakan sosial, penggunaan pensanitasi tangan, peruntukan skrin perlindungan serta perkhidmatan disinfektan di kesemua cawangan dan premis BIBD.

Para pelanggan dinasihatkan untuk memuat turun dan mendaftar bagi aplikasi BruHealth sebelum mengunjungi cawangan bank berkenaan, jika belum melakukannya.

Di samping itu, semua pelanggan, terutamanya mereka yang mungkin berisiko tinggi mendapat jangkitan, dinasihatkan supaya mengelakkan kesesakan di cawangan-cawangan sebaliknya menggunakan perkhidmatan perbankan digital menerusi BIBD NEXGEN Wallet.

BIBD menyatakan bahawa mereka akan terus melaksanakan tanggungjawab mereka dalam meminimumkan penularan lanjut COVID-19 dan mengucapkan terima kasih kepada para pelanggan atas kesabaran dan kerjasama mereka.

Bank Islam Brunei Darussalam (BIBD) mengumumkan bahawa semua pelanggan dan pengunjung premis BIBD akan diperlukan untuk mengimbas kod QR BruHealth sebelum masuk atau keluar.