Peluang menang kereta baharu

Oleh Syahmi Hassan

BANDAR SERI BEGAWAN, 1 SEPT – Bank Islam Brunei Darussalam (BIBD) telah melancarkan kempen Swipe & Scan di mana pemegang kad debit dan kredit mastercard yang membeli-belah di Pusat Membeli-belah Onecity berpeluang memenangi kereta.

Bermula hari ini hingga penghujung Februari tahun depan, setiap transaksi swipe atau QuickPay BIBD, pelanggan akan berkelayakan menyertai cabutan dan berpeluang membawa pulang sebuah kereta baharu, gajet terkini dan peralatan rumah serta baucar membeli-belah.

Kempen berkenaan telah dilancarkan oleh Penolong Ketua Runcit BIBD, Awang Clevy Syabil Ariffin bin Jamil dan Soon Lin dari Pusat Membeli-belah Onecity pada majlis yang berlangsung di pusat membeli-belah berkenaan hari ini.

Sepanjang kempen enam bulan tersebut, pemenang akan dipilih setiap bulan dan akan berpeluang untuk memandu pulang sama ada Proton Saga, Proton Iriz, Proton Persona selain hadiah bulanan menarik terdiri daripada Apple iPhones, gajet Apple, telefon bimbit terkini Samsung, TV pintar 65 inci atau baucar tunai bernilai hingga $1,000.

Dalam pada itu, semua permohonan Mastercard BIBD yang baharu akan mendapat pengecualian yuran tahunan selama tiga tahun dan sehingga lima tiket masuk menyertai cabutan bertuah.

Selain itu, pelanggan yang mengambil bahagian dalam Skim Kad Hijrah atau mendaftar ke Pelan Pembayaran Mudah (EPP) BIBD juga akan mendapat tiket untuk cabutan tersebut.

Kempen berkenaan akan menjadi salah satu daripada kempen-kempen lain yang dianjurkan BIBD untuk memberikan ganjaran kepada pelanggannya sebagai satu cara untuk menghargai sokongan dan kesetiaan mereka.

Ia juga bertujuan untuk menyokong ekonomi tempatan berikutan pandemik COVID-19, dengan menggalakkan para pelanggan untuk membeli daripada pengusaha tempatan.

Gambar ramai di samping kereta-kereta yang merupakan hadiah kempen baharu BIBD.
Awang Clevy Syabil Ariffin dan Soon Lin melancarkan kempen ‘Swipe & Scan’ BIBD.