Sunday, September 24, 2023
21.9 C
Brunei

  -

  Pemain Jelajah PGA terpinga-pinga

  MIAMI, 7 JUN – Pemain Jelajah PGA berkata mereka telah dibiarkan dalam kegelapan tentang penggabungan mengejut dengan Golf LIV yang turut mengejutkan dunia golf kelmarin.

  Sejurus pengumuman di luar jangkaan antara Jelajah PGA dan Golf LIV telah berakhir, pemain menyatakan reaksi mereka melalui media sosial.

  Adalah jelas bahawa pemain Jelajah PGA tidak tahu mengenai perjanjian tersebut.

  “Apa yang sedang berlaku? Saya benar-benar ingin tahu berapa ramai orang tahu mengenai perjanjian ini. Kira-kira 5-7 orang? Organisasi kendalian pemain bukan?,” kata pemain Amerika Syarikat (AS), Michael Kim.

  Pemain Kanada, Mackenzie Hughes segera menyedari perubahan mendadak daripada pegawai Jelajah PGA yang telah menentang keras jelajah yang disokong Arab Saudi.

  Gambar fail bertarikh 22 Jun 2022 menunjukkan Pesuruhjaya Jelajah PGA, Jay Monahan bercakap semasa sidang akhbar sebelum permulaan kejohanan golf Kejuaraan Pengembara di TPC River Highlands, di Cromwell, Connecticut. – AP

  “Saya dapat tahu melalui Twitter bahawa kami telah bergabung dengan jelajah yang kami katakan kami tidak akan melakukannya,” tulisnya.

  An Byeong-hun dari Korea Selatan menyatakan situasi sukar bagi pemain yang telah menyokong pendirian Jelajah PGA menentang Golf LIV.

  “Saya rasa pasukan Golf LIV bergelut untuk mendapatkan penaja manakala jelajah PGA tidak dapat menolak wang. Situasi menang-menang untuk kedua-dua jelajah tetapi ia adalah satu kekalahan besar bagi yang mempertahankan jelajah itu sejak dua tahun lepas.”

  Pemain AS, Dylan Wu mengulangi komen An, mengecam sikap talam dua muka pesuruhjaya Jelajah PGA, Jay Monahan.

  “Beritahu saya mengapa Jay Monahan pada dasarnya dinaikkan pangkat kepada Ketua Pegawai Eksekutif semua golf di dunia dengan kembali pada semua yang dia katakan selama dua tahun yang lalu,” tulis Wu. “Hipokrit. Saya rasa wang sentiasa menang.” – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...