Pemenang aktiviti KACA terima hadiah

BANDAR SERI BEGAWAN, 9 OKT – Bersempena dengan ulang tahunnya yang ke-33 tahun, Persatuan Kanak-kanak Cacat (KACA), baru-baru ini, telah mengadakan pelbagai aktiviti dan peraduan yang dibukakan bagi para ibu bapa, sukarelawan, kakitangan KACA dan kanak-kanak KACA.

Sehubungan dengan itu majlis penyampaian hadiah kepada para pemenang telah diadakan hari ini di Pusat KACA, Kampung Kiulap.

Hadir selaku tetamu kehormat majlis bagi menyempurnakan penyampaian hadiah kepada para pemenang ialah Presiden KACA, Dato Paduka Haji Zainal bin Haji Momin.

Antara aktiviti dan peraduan yang diadakan ialah peraduan masakan dan kraf tangan bagi para ibu bapa, kakitangan dan sukarelawan Pusat KACA, peraduan melukis dan mewarna bagi kanak-kanak KACA serta Peraduan Senyum KACA 2019.

Seramai 49 orang kanak-kanak KACA dari seluruh negara menyertai pertandingan mewarna, 25 orang menyertai peraduan masakan dan kraf tangan manakala itu, 66 penyertaan dicatatkan bagi peraduan senyum.

Pertandingan serta aktiviti seumpamanya diharap akan dapat memberi galakkan kepada kanak-kanak KACA melibatkan diri dalam sebarang pertandingan atau kegiatan yang dianjurkan oleh pusat berkenaan selain dapat mengeratkan lagi ikatan persaudaraan antara sesama kanak-kanak dan ibu bapa serta kakitangan dan sukarelawan di pusat berkenaan.

Para pemenang peraduan mewarna dan melukis bergambar ramai bersama tetamu kehormat majlis.