Thursday, October 5, 2023
27.6 C
Brunei

  -

  Pemenang pertandingan catur dirai

  Oleh Nurdiyanah R. – 

  TUTONG, 10 SEPT – Majlis Perundingan Kampung Keriam dengan kerjasama Persatuan Catur Brunei Darussalam, hari ini, telah menganjurkan Pertandingan Catur Terbuka Blitz di Dewan Sekolah Rendah Keriam, Kampung Keriam, Daerah Tutong.

  Hadir selaku tetamu kehormat pada pertandingan bersempena Sambutan Ulang Tahun Hari Keputeraan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam ke-77 itu ialah Pemangku Pegawai Daerah Tutong, Awangku Arif Anuar bin Pengiran Haji Ahmad yang sekali gus menyampaikan hadiah-hadiah kepada para pemenang.

  Dalam pertandingan berkenaan, Awang Muhammad Aliuddin bin Haji Azahari merangkul hadiah johan Pertandingan Catur Terbuka Blitz, diikuti oleh Awangku Abdul Wafie Ikhwan bin Pengiran Shahridin selaku naib johan dan Haji Baharuddin Shah bin Haji Sulaiman di tempat ketiga.

  Para pemenang yang turut meraih hadiah-hadiah pertandingan berkenaan terdiri daripada Ashmit Sreejith, Yap Choow Tun, Awang Khaizuran Rezuan, Awang Muhd Syahmi Izzan bin Rosman, Haji Kipli bin Haji Mahruf, Awang Aiden Syahmi bin Zabri dan Awang Rezuan Alidin.

  Hadiah-hadiah pertandingan turut dibahagikan kepada lima kategori iaitu Kategori Lelaki dan Wanita U14 Terbaik, masing-masing dimenangi oleh Awangku Ahmad Razie Daneesh bin Pengiran Shahridin dan Dayang Nur Ainul Mardhiah binti Rezuan.

  Kategori Lelaki Terbaik U18 pula dimenangi oleh Awang Muhd Danish Zaqwan Humaidi bin Muhammad Hadi, Haji Baharuddin Shah turut menerima hadiah bagi Kategori Veteran Terbaik, dan Kategori Pemain Keriam Terbaik pula dimenangi oleh Awang Mohd Aliff Arrayyan bin Mohd Afinor.

  Pertandingan sedemikian dihasratkan untuk meningkatkan prestasi dan kredibiliti para pemain catur tanah air dari semasa ke semasa.

  Ia juga bertujuan untuk sama-sama memanfaatkan masa hujung minggu dengan sebaiknya sekali gus menjalinkan perkenalan dan silaturahim bukan hanya dalam kalangan penggemar catur bahkan mereka yang berkunjung ke acara tersebut.

  Awangku Arif Anuar bergambar ramai bersama pemenang pertandingan catur pada majlis tersebut. – Gambar oleh Nurdiyanah R.
  Antara peserta yang mengambil bahagian dalam Pertandingan Catur Terbuka Blitz bertempat di Dewan Sekolah Rendah Keriam, Kampung Keriam, Daerah Tutong, kelmarin. – Gambar oleh Nurdiyanah R.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Iran ketatkan kawalan ke atas sekolah antarabangsa

  TEHRAN, 4 OKT - Ia merupakan permulaan penggal baharu di Iran tetapi tahun ini ia menyayat hati bagi pelajar di sekolah antarabangsa selepas keputusan...