Sunday, April 14, 2024
24.3 C
Brunei

  -

  Pemilik BYD Atto 3 berjaya rentas sempadan dengan cas bateri 0%

  Oleh Nurdiyanah R. – 

  BANDAR SERI BEGAWAN, 23 JAN – Pemilik BYD Atto 3 dari Bintulu, Malaysia, yang ingin dikenali sebagai Azri, mencipta sejarah dengan berjaya memandu merentasi sempadan ke Brunei, sekali gus mempamerkan keupayaan perjalanan serantau bagi kenderaan elektrik (EV) tersebut.

  Lebih bermakna, EV itu tiba di Brunei dengan cas bateri sifar peratus dan pemilik kereta mendapat faedah daripada pengecas awam revolutionary BYD Brunei yang terletak di Mall, Gadong, bagi mengecas kenderaannya semalaman dan bertolak ke destinasi seterusnya pada hari berikutnya dengan bateri yang dicas penuh, mempamerkan keberkesanan dan ketersediaan tempat cas awam BYD Brunei.

  Tempat pengecasan awam BYD itu menandakan satu peristiwa penting sebagai yang pertama seumpamanya di negara ini yang menawarkan perkhidmatan pengecasan percuma kepada semua pemilik EV BYD, termasuk BYD berdaftar Malaysia, iaitu kemudahan bagi perjalanan rentas sempadan.

  Inisiatif yang mengutamakan pelanggan itu bukan sahaja menggalakkan penjimatan kos tetapi juga menggalakkan penggunaan pengangkutan mesra alam.

  Maju Motors Sdn Bhd, pengedar tunggal BYD di Negara Brunei Darussalam, teruja bagi menyaksikan visinya untuk masa depan yang lebih hijau dan lebih mampan menjadi kenyataan dengan kejayaan perjalanan pemilik BYD Atto 3 yang berdaftar di Malaysia itu.
  Syarikat berkenaan kekal komited bagi mengembangkan infrastruktur pengecasannya, membawa faedah mobiliti elektrik kepada lebih ramai pelanggan di negara ini dan sekitarnya.

  EV tersebut tiba di Brunei dengan cas bateri sifar peratus dan pemilik kereta mendapat faedah daripada pengecas awam BYD Brunei. – GAMBAR OLEH NURDIYANAH R.
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...