Peminat berang dengan Fansite Jennie

Seorang pengendali laman sosial ahli kumpulan Blackpink iaitu Jennie menerima kecaman ramai di laman sosial selepas terlanggar salah seorang ahli kumpulan itu iaitu Lisa.

Kejadian yang terakam menerusi sebuah video itu juga memperlihatkan individu itu tidak meminta maaf kepada Lisa.

Rata-rata peminat Lisa yang berang di laman sosial Twitter menyifatkan individu terbabit sebagai biadab. Lisa dilanggar semasa sedang mengangkat beg beliau di lapangan terbang.

“Dia langsung tidak meminta maaf selepas langgar Lisa? Sangat kurang ajar! Kami faham dia sedang sibuk mengambil gambar Jennie, namun adakah terlalu sukar untuk meminta maaf selepas terlanggar Lisa dengan begitu kuat? “Fansite siapakah ini? Kenapa dia terlalu biadab?,” tulis peminat Lisa di Twitter.

Perkara itu mula mendapat perhatian apabila video dimuat naik seorang pengguna Twitter tular dan mendapat lebih 700,000 tontonan.

Kejadian dipercayai berlaku di Lapangan Terbang Antarabangsa Incheon, Korea Selatan, sebaik kumpulan terkenal dengan lagu Kill This Love itu tiba dari konsert jelajah mereka di Jepun pada Sabtu lalu. Bagaimanapun individu itu akhirnya tampil menerusi laman Twitter mengakui kesilapan dan meminta maaf secara terbuka.

Walau sudah membuat permohonan maaf secara terbuka, namun dia masih mangsa amarah peminat Lisa dan dilarang mendekati kumpulan itu selepas ini. – Agensi

Peminat Lisa berang dengan Fansite Jennie yang melanggar Lisa tanpa memohon maaf di Lapangan Terbang Antarabangsa Incheon, ketika kumpulan terkenal Blackpink tersebut baru tiba dari konsert jelajah di Jepun. – Agensi