Saturday, September 23, 2023
23.7 C
Brunei

  -

  Penari dan koreografer Macam-Macam Aznil meninggal dunia

  Koreografer terkenal Ahmad Kassan dilaporkan meninggal dunia di Singapura pagi ini.

  Berita tersebut dikongsi oleh pengacara Datuk Aznil Nawawi yang juga merupakan sahabat Allahyarham menerusi hantaran video di Instagram miliknya.

  Aznil memberitahu sebagai sahabat dia terkejut dengan perkhabaran tersebut apatah lagi sudah lama tidak berhubung dengan Ahmad Kassan.

  “Saya baru dapat berita perkhabaran duka tentang pemergian sahabat saya, Ahmad Kassan yang merupakan nadi kuat program Macam-Macam Aznil suatu ketika dahulu.

  “Saya cuma dapat khabar tersebut melalui hantaran di media sosialnya dan baru sebentar tadi saya terima berita pemergiannya.

  “Dia dikhabarkan telah meninggal dunia di Singapura, tapi saya tak tahu jam berapa. Saya sudah lama tidak berhubung dengan dia,” katanya.

  Dalam kesempatan itu, Aznil juga mengakui kehilangan rakan karibnya itu memandangkan mereka banyak meluangkan masa bersama semasa menjalani rancangan Macam Macam Aznil suatu ketika dahulu.

  “Saya sangat terasa dengan kehilangan dia, semoga kita semua sama-sama dapat sedekah bacaan surah al-Fatihah kepada arwah.

  “Semoga dia ditempatkan bersama orang-orang yang soleh,” luahnya. – Agensi

  Allahyarham semasa menjadi salah seorang tenaga pengajar dalam tarian. – Agensi
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...