Pencarian yang tidak berkesudahan

Bagi anda yang meminati drama yang berunsurkan fantasi, drama baharu dari Amerika Syarikat ini pasti dapat memenuhi kehendak anda.

Drama yang bertajuk The Witcher ini bakal disiarkan pada 20 Disember ini dan disiarkan dalam saluran Netflix.

Drama ini berdasarkan kepada sebuah novel yang bertajuk The Witcher dan ditulis oleh Andrzej Sapkowski serta diterbitkan oleh Lauren Schmidt Hissrich. Apa yang menarik mengenai drama ini ialah ia bakal diteruskan lagi ke musim yang kedua oleh Netflix pada 13 November lalu.

The Witcher dilakonkan oleh Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Jodhi May, Bjorn Hlynur Haraldsson, Adam Levy, MyAnna Buring, Mimi Ndiweni, Therica Wilson-Read dan Emma Appleton.

Plot ringkas

Drama The Witcher ini mengisahkan mengenai kesinambungan daripada kisah Geralt of Rivia, pemburu raksasa bersendirian, yang berusaha keras untuk mendapatkan tempat di dunia kerana kebanyakan penduduk menganggapnya lebih dari seorang raksasa malah lebih ganas dari raksasa.

Namun pada satu masa, dia telah bertemu dengan seorang ahli sihir yang kuat dan berpengaruh serta seorang puteri yang mempunyai rahsia yang tersembunyi, ketiga-ketiga mereka perlu belajar untuk menavigasi hala tuju mereka di dunia ini yang semakin tidak menentu akibat pelbagai peristiwa.

Mereka turut berdepan dengan pelbagai cabaran dan rintangan di sepanjang pencarian mereka. Namun adakah ketiga-tiga mereka berjaya menemui apa yang mereka inginkan dan adakah mereka akan terus bersatu, anda boleh saksikan dalam drama The Witcher yang bakal disiarkan dalam saluran Netflix nanti.

Drama ini berdasarkan sebuah novel yang bertajuk The Witcher dan ditulis oleh Andrzej Sapkowski.