Pendaftaran Peperiksaan BCGCE, IGCSE dibuka sekarang

BANDAR SERI BEGAWAN, 9 Jan – Jabatan Peperiksaan, Kementerian Pendidikan memaklumkan bahawa pendaftaran bagi Peperiksaan Brunei Cambridge G.C.E ‘O’, ‘AS’ dan ‘A’ Level dan IGCSE Mei/Jun 2017 telah mula dibukakan.

Pendaftaran dibukakan kepada calon-calon sekolah bagi penuntut-penuntut yang berkenaan tertakluk kepada sokongan pengetua dan pendaftaran mestilah melalui sekolah masing-masing.

Selain itu, pendaftaran juga dibukakan kepada calon-calon persendirian yang layak mengikut syarat-syarat pendaftaran peperiksaan, seperti yang dinyatakan dalam surat pemberitahuan, Jabatan Peperiksaan, menurut kenyataan yang dikeluarkan.

Borang-borang pendaftaran dan keterangan lanjut yang berkaitan dengan pendaftaran bolehlah diperolehi daripada Jabatan Peperiksaan semasa waktu pejabat dibuka mulai 7 Januari hingga 16 Februari 2017.

Jabatan Peperiksaan hanya akan menerima borang pendaftaran yang telah dilengkapkan pada setiap Isnin hingga Khamis mulai jam 8 pagi hingga 11 pagi dan 1:30 petang hingga 3 petang, manakala itu, Sabtu dari jam 8 pagi hingga 10 pagi.

Borang-borang pendaftaran peperiksaan yang telah dilengkapkan berserta dengan dokumen yang dikehendaki hendaklah dikembalikan ke Jabatan Peperiksaan, Kementerian Pendidikan tidak lewat dari 16 Februari 2017.