Saturday, September 30, 2023
23.3 C
Brunei

  -

  Pendaftaran SMS keputusan PSR 2021 dibuka hari ini

  Oleh Nurdiyanah R.

  BANDAR SERI BEGAWAN, 6 JAN – Pendaftaran untuk perkhidmatan pesanan ringkas (SMS) bagi mendapatkan keputusan Penilaian Sekolah Rendah (PSR) 2021 akan dibukakan bermula 7 Januari.

  Menurut kenyataan yang dikeluarkan Kementerian Pendidikan, ibu bapa atau penjaga dan pelajar yang ingin melanggan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Kementerian Pendidikan dengan kerjasama Datastream Digital Sdn Bhd (DST), Progresif Sdn Bhd dan Mach Telecommunications Systems Sdn Bhd (MachTel) itu dikehendaki untuk mendaftar secara dalam talian melalui laman sesawang www.moe.gov.bn atau portal e-Darussalam di www.gov.bn.

  Pendaftaran juga dapat dilakukan melalui khidmat SMS dengan menaip MOE<jarak>REG<jarak>(kod pusat)<jarak>(nombor calon) dan hantar ke talian 8885555 bagi pelanggan DST dan 38666 bagi pelanggan Progresif Sdn Bhd.

  Kenyataan turut menyatakan bahawa tiada bayaran akan dikenakan sewaktu pendaftaran dilakukan melalui laman sesawang atau telefon bimbit.

  Keputusan peperiksaan hanya akan dihantar kepada pelanggan melalui SMS setelah mendapat kelulusan daripada Jabatan Peperiksaan, Kementerian Pendidikan untuk mengeluarkan keputusan tersebut. Bayaran akan dikenakan bagi setiap keputusan SMS yang diterima.

  Kementerian Pendidikan dalam kenyataannya berharap, melalui perkhidmatan yang disediakan berkenaan akan dapat memberi manfaat kepada orang ramai, terutama sekali para ibu bapa atau penjaga dan pelajar serta pihak berkepentingan Kementerian Pendidikan secara umum.

  Untuk mendapatkan maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan mengenai tatacara pendaftaran, bolehlah berhubung melalui e-mel moeresults@machbrunei.com atau layari laman sesawang http://www.machbrunei.com/moe/.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Singa baham tuan

  TOKYO, 29 SEPT – Seorang penjaga zoo di taman safari Jepun terbunuh selepas seekor singa dipercayai menyerangnya ketika dia cuba membawa haiwan itu masuk...