Pengambilan bungkusan di pos laju Limbang dan Miri berjalan lancar

Oleh Salawati Haji Yahya

BANDAR SERI BEGAWAN, 14 MEI – Jabatan Perkhidmatan Pos (JPP), Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi setakat ini telah memproses sebanyak 5,156 paket kecil dan bungkusan yang terdapat di Pos Laju Limbang dan Pos Laju Miri.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan di sini, hari ini, JPP menyatakan bahawa pengambilan paket-paket kecil dan bungkusan di Pos Laju Limbang dan Pos Laju Miri itu berjalan lancar dan selesai kelmarin dengan mengikut garis panduan bagi syarikat-syarikat perniagaan dan pengangkutan yang telah dikeluarkan oleh Jabatan Perdana Menteri.

Semua paket kecil dan bungkusan berkenaan telah pun melalui proses penyahkuman dan dikuarantin selama 72 jam sebelum ia dapat diproses.

Sehubungan itu, dalam mengutamakan keselamatan pelanggan dan kakitangan JPP, satu tatacara telah dibuat iaitu pelanggan terlibat akan dihubungi dan membuat temu janji bagi memudahkan urusan pengambilan paket-paket kecil dan bungkusan berkenaan.

JPP juga mengingatkan mana-mana pelanggan yang telah dihubungi supaya akan hadir sendiri ke Pusat Memproses Mel (MPC) Berakas dengan membawa kad pengenalan diri dan dokumen-dokumen yang berkaitan (permit) semasa menuntut bungkusan-bungkusan tersebut.

Di samping itu, JPP turut mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat iaitu Pasukan Polis Diraja Brunei, Jabatan Perdana Menteri, Jabatan Kerja Raya, Kementerian Pembangunan, Jabatan Kastam dan Eksais Diraja, Kementerian Kewangan dan Ekonomi, Jabatan Imigresen dan Pendaftaran Kebangsaan, Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri dan Kementerian Kesihatan bagi kelancaran proses pengambilan.

JPP turut merakamkan ucapan terima kasih kepada pihak syarikat pos Malaysia khususnya Pos Laju Miri dan Pos Laju Limbang kerana tanpa bantuan mereka, proses berkenaan tidak akan berjaya.

Sehubungan itu, untuk pertanyaan lanjut sila hubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan (CSC) di talian 238 0481 atau 8711002 (WhatsApp) atau e-mel [email protected]