Penghargaan buat petugas barisan hadapan negara

Oleh Sim Y. H.
Gambar oleh Bahyiah Bakir

BANDAR SERI BEGAWAN, 30 OGOS – Sebagai tanpa penghargaan atas sumbangan dan bakti mereka yang gigih berkhidmat ketika negara berhadapan dengan penularan wabak COVID-19, Kumpulan QAF Brunei menyerahkan sumbangan 220 pek makanan dan minuman makan tengah hari disediakan oleh Restoran Millennium bagi petugas-petugas barisan hadapan di Hospital Raja Isteri Pengiran Anak Saleha (RIPAS), hari ini.

Sumbangan pek makanan dan minuman tersebut dihantar oleh Ben Foods dan kemudian diserahkan oleh Ketua Perhubungan Korporat Kumpulan QAF Brunei, Haji Masri bin Haji Hamzah kepada Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif I, Hospital RIPAS, Awang Fuad Wajdi bin Dato Paduka Haji Mohamad Murad.

Haji Masri menjelaskan ia menandakan tahun kedua Kumpulan QAF Brunei menghulurkan sumbangan serupa.

Sumbangan pek makanan dan minuman tengah hari untuk petugas barisan hadapan disediakan hari ini dan esok di hospital itu.

Sementara itu, sumbangan serupa juga akan disediakan dalam masa dua hari di Hospital Pengiran Muda Mahkota Pengiran Muda Haji Al-Muhtadee Billah, Tutong pada 1 dan 2 September.

Kumpulan QAF Brunei turut melahirkan harapan untuk terus menghulurkan bantuan kepada pihak memerlukan.

Awang Fuad Wajdi dan kakitangan pengurusan kanan Kumpulan QAF Brunei bergambar ramai semasa penyerahan sumbangan berkenaan di Lobi 5, Hospital RIPAS.
Kakitangan Ben Foods mengangkat pek-pek makanan dan minuman yang disumbangkan kepada petugas barisan hadapan di Hospital RIPAS, kelmarin.