Wednesday, June 26, 2024
23.5 C
Brunei

  -

  Penghibur api lawan mariachi, pergaduhan pelik di jalanan Mexico

  MORELIA, 28 MEI – Kamera CCTV di Mexico baru-baru ini merakamkan salah satu pergaduhan jalanan paling pelik dalam sejarah yang melibatkan kumpulan mariachi dan seorang penghibur yang menghembuskan nafas api yang bergaduh mengenai kawasan busking.

  Mereka berkata kehidupan lebih asing daripada fiksyen dan klip video pendek yang dirakam oleh kamera pengawasan di bandar Morelia di Mexico membuktikannya.

  Memetik laporan Oddity Central, video tular itu menunjukkan seorang lelaki dikejar mariachi dan kemudian mengunci kepalanya di tangan sehingga lebih ramai mariachi tiba.

  Mereka menumbuk dan menendang lelaki itu, tetapi kemudian dia membalas dendam, ketika dia mula meniup kepulan api ke arah mereka, benar-benar membakar mereka. Perkara yang bukan anda lihat setiap hari.

  Insiden pelik itu berlaku di luar sebuah restoran taco bernama El Inferno di Morelia, barat ibu negara, dan telah dirakam oleh kamera pengawasan, jika tidak, tidak ramai yang akan percaya ia benar-benar berlaku.

  Pelaku yang bernafas api adalah satu-satunya yang pergi ke hospital untuk merawat lukanya, tetapi rakaman menunjukkan sekurang-kurangnya satu daripada mariachi itu dibakar oleh penyedut api yang marah itu.

  Ahli kumpulan mariachi semuanya memakai baju, dan pakaian mereka cepat terbakar.

  Menurut polis tempatan, pergaduhan jalanan berkemungkinan besar kerana kawasan, kerana penghibur jalanan sering cenderung bersaing untuk mendapatkan hak untuk membuat persembahan di tempat yang diidamkan yang diketahui menjana pendapatan harian yang lebih tinggi.

  Persaingan antara buskers di Mexico sangat sengit sehingga pertikaian tersebut melibatkan senjata api dan boleh membawa maut.

  Kejadian tersebut adalah salah satu daripada beberapa kes, jika bukan satu-satunya, di mana pernafasan api digunakan sebagai senjata. – Agensi

  Tangkap layar video tular mengenai kejadian penyedut api membakar sekumpulan mariachi di dbandar Morelia di Mexico, baru-baru ini. – Oddity Central
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Serangan pisau di perhentian bas sekolah di China cederakan 3

  BEIJING, 25 JUN - Seorang lelaki ditahan selepas serangan pisau yang mencederakan tiga orang di bandar Suzhou di China, termasuk seorang ibu dan anak...