Penghuni Pusat Al-Islah larikan diri

BANDAR SERI BEGAWAN, 26 Julai – Seorang penghuni lelaki Pusat Rawatan dan Pemulihan Al-Islah, Kupang, Tutong baru-baru ini melarikan diri dari pusat tersebut.

Biro Kawalan Narkotik (BKN), melalui Pusat Al-Islah dalam kenyataan yang dikeluarkan hari ini mengatakan, lelaki itu melarikan diri pada malam 20 Julai lalu dan merupakan penghuni yang sedang mengikuti program rawatan dan pemulihan di pusat itu secara sukarela.

Sehubungan itu, BKN menasihatkan orang ramai agar tidak berasa bimbang dan cemas dengan perkara itu yang disebar luaskan melalui media social.

Menurut kenyataan itu lagi, BKN sedang bekerjasama dengan agensi-agensi berkaitan untuk mengambil langkah dan menangani isu ini serta meneruskan usaha pencarian bagi memastikan kesejahteraan dan keselamatan penghuni yang melarikan diri itu.

BKN juga mengingatkan orang ramai agar mematuhi undang-undang dan memohon kerjasama orang ramai agar dapat menyalurkan sebarang maklumat mengenai perkara berkaitan penyalahgunaan dadah melalui talian 2448877 (waktu pejabat) dan hotline 8777444 (selepas waktu pejabat) atau e-mel ncb@narcotics.gov.bn.