Saturday, June 10, 2023
27.6 C
Brunei

  -

  Pentarama meriahkan pentas perayaan

  Oleh Normazlina M.D

  Gambar oleh Infofoto

   

  TUTONG, 28 Julai – Bagi memeriahkan lagi malam perayaan di Daerah Tutong, Jabatan Penerangan melalui Unit Kenegaraan, Bahagian Kenegaraan dan Kemasyarakatan telah menganjurkan Persembahan Pentarama sempena Sambutan Perayaan Ulang Tahun Hari Keputeraan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam yang ke-71 tahun, baru-baru ini.

  Persembahan Pentarama telah pun diadakan di pentas perayaan, kawasan lapang berhadapan Hospital Pengiran Muda Mahkota Pengiran Muda Haji Al-Muhtadee Billah, di sini.

  Hadir selaku tetamu kehormat ialah ahli Majlis Mesyuarat Negara, Yang Berhormat Haji Abdul Wahab bin Apong selaku Penghulu Mukim Tanjong Maya.

  Turut hadir ialah Pemangku Timbalan Penerangan, Hajah Noorashidah binti Haji Aliomar yang juga selaku Pengerusi Persembahan Pentarama 2017.

  Persembahan dimulakan dengan tarian ‘Jipin Dindang Disayang’ oleh Kumpulan AJ Dancers sebagai pembuka tirai persembahan dan diikuti dengan lagu tema Pentarama dan ‘Dirgahayu’ oleh artis Pentarama.

  Yang Berhormat Haji Abdul Wahab hadir selaku tetamu kehormat.
  Yang Berhormat Haji Abdul Wahab hadir selaku tetamu kehormat.
  Antara persembahan Pentarama yang dijalankan di Pentas Perayaan Daerah Tutong, baru-baru ini.
  Antara persembahan Pentarama yang dijalankan di Pentas Perayaan Daerah Tutong, baru-baru ini.

  Persembahan Pentarama ini menampilkan penyanyi dari warga Jabatan Penerangan yang mana bakat mereka telah pun dicungkil melalui Pertandingan Bintang Penerangan yang diadakan pada bulan April yang lalu dan buat julung kalinya menampilkan pelakon sketsa drama terdiri daripada warga Jabatan Penerangan.

  Antara artis-artis tempatan yang ditampilkan ialah Hasrina, Othman dan diiringi oleh Kumpulan Pancaragam, Chemistry Coustic.

  Pentarama juga dimeriahkan lagi dengan lawak jenaka oleh pelawak tanah air, Hajah Kasumawati dan Awang Firdaus dan diikuti dengan soalan kuiz yang disediakan.

  Persembahan Pentarama juga akan diadakan pada 29 Julai ini di Pentas Perayaan, kawasan Padang Kompleks Dewan Kemasyarakatan Pekan Bangar bagi Daerah Temburong.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Jepun semak semula undang-undang

  TOKYO, 9 JUN - Jepun meluluskan undang-undang imigresen yang membenarkan kerajaan menghantar pulang pencari suaka yang gagal, walaupun mendapat tentangan daripada parti pembangkang dan...
  - Advertisment -