Peperiksaan SPB Jun 2020 dibatalkan

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 17 APRIL – Jabatan Peperiksaan, Kementerian Pendidikan memaklumkan bahawa Peperiksaan Sijil Perdagangan Brunei (SPB) bagi Sesi Jun 2020 dibatalkan.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan di sini, hari ini, jabatan berkenaan menyatakan bahawa berikutan dengan penularan jangkitan wabak COVID-19, keutamaan Kementerian Pendidikan adalah untuk memastikan kesejahteraan pelajar-pelajar juga guru-guru dan orang awam amnya.

Oleh yang demikian, Jabatan Peperiksaan mengambil keputusan untuk tidak mengendalikan semua peperiksaan bagi sesi Mei / Jun 2020 dan ini juga bermaksud tiada peperiksaan akan dijalankan bagi SPB bagi sesi Jun 2020.

Sehubungan dengan itu, pemohon-pemohon yang membuat pendaftaran dan pembayaran bagi menduduki Peperiksaan SPB Sesi Jun 2020 dinasihatkan untuk menghubungi Jabatan Peperiksaan seberapa segera.

Orang ramai yang mempunyai sebarang pertanyaan atau inginkan maklumat lanjut boleh menghubungi talian pertanyaan Jabatan Peperiksaan, Kementerian Pendidikan melalui 2380630 dan 2380776 pada waktu bekerja atau e-mel [email protected]