Thursday, September 29, 2022
22.6 C
Brunei

Perbadanan TAIB bertahlil di Kubah

-

Oleh Yusrin Junaidi

BANDAR SERI BEGAWAN, 12 APRIL – Perbadanan Tabung Amanah Islam Brunei (Perbadanan TAIB) dan anak-anak syarikatnya, Insurans Islam TAIB Holdings Sdn Bhd dan Darussalam Holdings Sdn Bhd, hari ini, telah mengadakan Majlis Membaca Surah Yasin dan Tahlil bagi Al-Marhum Sultan Haji Omar ‘Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien, Al-Marhumah Duli Raja Isteri Pengiran Anak Damit dan Al-Marhum Duli Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Muda Haji ‘Abdul ‘Azim di Kubah Makam Diraja.

Hadir pada majlis itu ialah Menteri Pertahanan Kedua, Yang Berhormat Pehin Datu Lailaraja Mejar Jeneral (B) Dato Paduka Seri Haji Awang Halbi bin Haji Mohd Yussof selaku pengerusi Lembaga Pengarah Perbadanan TAIB.

Turut hadir ialah ahli-ahli Lembaga Pengarah Perbadanan TAIB, ahli-ahli Jawatankuasa Penasihat Syariah Perbadanan TAIB serta pegawai dan kakitangan lelaki Perbadanan TAIB dan anak-anak syarikatnya berjumlah lebih 200 orang.

Majlis dimulakan dengan bacaan Surah Yasin beramai-ramai dipimpin oleh Pegawai Hal Ehwal Masjid, Pengiran Haji Mohd Hafizuddin bin Pengiran Haji Abu Bakar, dan diikuti dengan bacaan tahlil dan Doa Arwah.

Majlis bertahlil di Kubah Makam Diraja itu merupakan sebahagian daripada kegiatan keagamaan Perbadanan TAIB di bulan Ramadan.

Yang Berhormat Menteri Pertahanan Kedua bersama pegawai Perbadanan TAIB pada majlis tahlil di Kubah Makam Diraja kelmarin. – Gambar oleh Muiz Matdani
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Jepun beri penghormatan kepada Abe

TOKYO, 27 SEPT – Rakyat Jepun dan perwakilan asing memberikan penghormatan terakhir kepada bekas perdana menteri Shinzo Abe pada majlis pengebumian negara mengundang kontroversi...

Dibunuh hanya kerana salah eja

- Advertisment -