Perlawanan boling tingkatkan ukhuwah

BANDAR SERI BEGAWAN, 16 Dis – Seramai 13 orang peserta telah menyertai perlawanan boling anjuran Takmir Masjid Kampung Perpindahan Mata-Mata Gadong yang berlangsung di Utama Bowling, Batu Satu.

Pada kejohanan itu, mata tertinggi telah dimenangi oleh Awang Junaidi bin Haji Jahit manakala juara keseluruhan dirangkul oleh Pasukan A, dengan Pasukan B menduduki tempat kedua, manakala Pasukan D dan C masing-masing di tempat ketiga dan keempat.

Turut hadir dan menyertai perlawanan itu ialah Pegawai Hal Ehwal Masjid, Awang Jeffery bin Haji Metassim yang juga memimpin bacaan Surah Al-Fatihah dan bilal masjid, Awang Azim bin Haji Ismail.

Menurut setiausaha takmir masjid dan pengurus perhubungan awam kampung berkenaan, Awangku Danny Pengiran Tajuddin menerangkan bahawa tujuan perlawanan boling ini diadakan untuk mengeratkan hubungan silaturahim sesama peserta selain membuat aktiviti lawatan di dalam dan luar negara seperti yang diadakan sebelum ini.

Tambah beliau, aktiviti akhir tahun bagi masjid ini ialah lawatan rasmi ke Wilayah Persekutuan Labuan dan akan mengadakan lawatan ke dua buah masjid sekali gus berkongsi pengetahuan dan mengeratkan hubungan silaturahim antara takmir masjid.

Para peserta perlawanan boling bergambar ramai di Utama Bowling, Batu Satu.