‘Perlawanan penuh emosi’

OAKLAND, AMERIKA SYARIKAT, 13 JUN – Bermain demi bintang Kevin Durant yang mengalami kecederaan dalam perlawanan di arena yang bakal menjadi sumber inspirasi kepada mereka, Golden State Warriors akan menghadapi perlawanan yang penuh emosi pada final hari ini menentang Toronto.

The Raptors memiliki kelebihan 3-2 dalam siri kejuaraan the best-of-seven walaupun berdepan dengan kekalahan 106-105 pada Isnin lalu di mana Durant mengalami kecederaan pada perlawanan kembalinya yang pertama selepas sebulan mengalami kecederaan kaki kanan.

The Warriors, kini berusaha untuk meraih kemenangan dalam perlawanan NBA berturut-turut ketiga dan keempat dalam lima musim, mengambil inspirasi dari Durant ke perlawanan akhir mereka di Oakland Oracle Arena sebelum berpindah musim depan di San Francisco.

“Untuk mempertahankan kejuaraan serta hak kami, terdapat banyak perkara yang anda boleh memanfaatkan untuk terus berjaya pada perlawanan yang penuh emosi ini,” kata Stephen Curry.

“Kami akan bersedia.”

Sementara Klay Thompson berkata Golden State mengharapkan sokongan bersejarah daripada peminat.

“Kami hanya berfikir untuk menikmati persembahan terakhir yang diadakan di Oracle Arena ini,” kata Thompson. – AFP

Aksi Stephen Curry #30 ketika perlawanan menentang Toronto Raptors di Toronto pada 10 Jun lalu. Curry berkata terdapat banyak perkara yang boleh dimanfaatkan untuk terus meraih kejayaan pada perlawanan yang penuh emosi itu nanti. – AFP