Perlawanan persahabatan uji keserasian pemain

ALOR SETAR, 22 FEB – Kedah yang bakal memulakan aksi Liga Super menentang juara liga Johor Darul Ta’zim (JDT) pada 5 Mac depan mahu memastikan baki tiga perlawanan persahabatan yang akan berlangsung minggu ini dimanfaatkan sepenuhnya bagi meningkatkan keserasian dan persefahaman pemain.

Ketua jurulatih Kedah Aidil Sharin Sahak berkata pemerhatiannya dalam dua aksi perlawanan persahabatan sebelum ini, mendapati tahap keserasian anak buahnya masih belum 100 peratus.

“Kita baru mulakan latihan selepas lama berehat akibat pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Ada perkembangan positif namun masih perlu dibaiki.

“Gabungan pemain lama dan baharu juga baik tapi boleh perbaiki dalam perlawanan persahabatan lepas ini sebelum berjumpa dengan JDT nanti,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Sementara itu, pemain sayap Mohd Syazwan Zainon berkata bukan mudah untuk mencari keserasian dan mendapatkan semula rentak kerana baru menjalani latihan bersama-sama setelah dibenarkan berlatih pada 15 Februari lalu. – Bernama