Persiapan cukup untuk pembukaan sekolah

PUTRAJAYA, 23 JUN – Banyak pihak termasuk sekolah, pelajar dan ibu bapa dilihat sudah melakukan persiapan yang cukup untuk pembukaan semula sekolah esok serta mematuhi Garis Panduan Pengurusan Pembukaan Semula Sekolah, kata Menteri Kanan (Pendidikan) Dr Mohd Radzi Md Jidin.

Beliau berkata pejabat pendidikan daerah akan melakukan pemeriksaan dan pemantauan berterusan bagi memastikan prosedur operasi standard (SOP)  dan garis panduan mengenainya dipatuhi apabila sekolah dibuka.

“Kepada ibu bapa, jika anak tidak sihat jangan hantar ke sekolah esok dan hari-hari berikutnya,” katanya kepada pemberita selepas meninjau pelajar kembali ke asrama di Sekolah Sultan Alam Shah, di sini hari ini.

Seratus lima puluh pelajar lelaki Tingkatan Lima mendaftar di asrama sekolah itu hari ini bagi memulakan kelas esok. – Bernama

Guru serta kakitangan Sekolah Menengah Kebangsaan Lembah Keramat kelmarin melakukan simulasi aktiviti seperti pemeriksaan suhu badan, amalan jarak sosial, pembelajaran di dalam kelas dan pengambilan makanan di kantin sekolah sebagai persediaan untuk pembukaan semula sekolah hari ini di dalam tempoh perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP). – Bernama