Friday, September 30, 2022
23.4 C
Brunei

Perwakilan MABIMS bincang fokus strategik

-

Oleh Yusrin Junaidi

BANDAR SERI BEGAWAN, 26 OGOS – Perwakilan Sekretariat MABIMS Negara Brunei Darussalam telah menghadiri Mesyuarat Jawatankuasa Teknikal Sekretariat MABIMS pada 24 hingga 26 Ogos di Jogjakarta, Indonesia.

Mewakili Brunei ialah Pegawai Tugas-tugas Khas Kanan, Bahagian Perhubungan Awam, Antarabangsa dan MABIMS di Kementerian Hal Ehwal Ugama selaku Ketua Sekretariat MABIMS Brunei, Haji Mohammad Albi bin Haji Ibrahim dan Pegawai Tugas-tugas Khas Tingkat 1, Bahagian Perhubungan Awam, Antarabangsa dan MABIMS selaku pegawai Sekretariat MABIMS Brunei, Pengiran Muhammad Azrin bin Pengiran Jarail.

Pada mesyuarat itu ahli Jawatankuasa Teknikal Sekretariat MABIMS membincangkan perlaksanaan fokus strategik yang telah dikendalikan sepanjang tahun 2022-2023 dan bertukar-tukar pandangan bagi mempertingkatkan perancangan dan penyelenggaraan fokus strategik.

Turut hadir ialah perwakilan dari negara anggota MABIMS lain seperti Indonesia, Malaysia dan Singapura.

Perwakilan Brunei semasa menghadiri mesyuarat tersebut.

 

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China: Tiada siapa berhak guna veto nasib rakyat Palestin

BEIJING, 29 SEPT - China menegaskan tiada siapa berhak menggunakan kuasa veto masing-masing dalam isu-isu mengenai masa depan dan nasib rakyat Palestin, lapor agensi...
- Advertisment -