Saturday, October 1, 2022
24.8 C
Brunei

Perwira tewas di tangan Bintang Timur Surabaya

-

THAILAND, 6 SEPT – Kelab tempatan Perwira menamatkan kempen mereka dalam Piala Futsal Persekutuan Bola Sepak ASEAN (AFF) 2022 dengan kekalahan 19-0 di tangan Bintang Timur Surabaya dalam perlawanan terakhir Kumpulan A mereka di Terminal 21 di Korat, Thailand semalam.

Walaupun banyak perbincangan tertumpu kepada penjaring terbanyak Andri Kustiawan, namun Samuel Eko telah mencuri tumpuan apabila berjaya menjaringkan enam gol.

Andri Kustiawan meneruskan rentak permainan selepas menjaringkan empat gol, dengan Aditya mengulangi pencapaian yang sama.

Ardiansyah Runtuboy membuka tirai pada minit kelima, manakala Edison Coelho, Syauqi Saud dan Septyan turut menjaringkan gol.

Pasukan Perwira, yang sudah tersingkir daripada pertandingan itu, bermain untuk nama mereka manakala Bintang Timur Surabaya menyasarkan untuk layak ke pusingan seterusnya. Ia merupakan pertama kali sebuah kelab futsal mewakili Brunei dalam pertemuan serantau sejak Arbisyam pada 2018.

Aksi pemain Perwira (tengah) semasa perlawanan menentang Bintang Timur Surabaya di Terminal 21 di Korat, Thailand baru-baru ini. – Gambar serahan AJK Piala Futsal Persekutuan Bola Sepak ASEAN (AFF)
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China: Tiada siapa berhak guna veto nasib rakyat Palestin

BEIJING, 29 SEPT - China menegaskan tiada siapa berhak menggunakan kuasa veto masing-masing dalam isu-isu mengenai masa depan dan nasib rakyat Palestin, lapor agensi...
- Advertisment -