Pesta Kerjaya UBD dari 18-20 Julai ini

BANDAR SERI BEGAWAN, 12 JULAI – Universiti Brunei Darussalam (UBD), melalui Centre of Networking, Employment and Training (CoNECT) yang disokong oleh Pejabat Perhubungan dan Kemajuan Alumni (OARA), akan menganjurkan pesta kerjaya dari 18 hingga 20 Julai ini.

Pesta Kerjaya UBD 2019 ini akan menampilkan majikan daripada pelbagai sektor swasta dan kerajaan yang menyokong kuat pembangunan sosioekonomi Negara Brunei Darussalam.

Menurut kenyataan UBD, pameran kali ini akan memberi manfaat kepada majikan untuk mewujudkan rangkaian profesional dengan bakal graduan dan tenaga kerja dan pada masa sama, ia akan memberikan maklum balas kepada UBD mengenai kualiti dan kemahiran yang diperlukan dalam pasaran kerja semasa.

Matlamat utama pameran tahun ini adalah untuk terus menyokong pelajar UBD dalam pembangunan kerjaya dengan meningkatkan kemahiran serta memberikan mereka lebih banyak pendedahan daripada peserta pameran yang mengambil bahagian.

Pameran ini juga bertujuan untuk menawarkan lebih banyak peluang pekerjaan dan latihan demi meningkatkan kebolehpasaran pelajar dan graduan UBD dalam pasaran kerja yang kompetitif hari ini.

Selain itu, ia juga menawarkan para graduan dan orang ramai yang mencari pekerjaan peluang untuk mendapatkan pemeriksaan CV dan tip-tip temuduga oleh UBD CoNECT sebagai persediaan untuk temu bual pada masa hadapan.

Dalam kenyataan itu juga, UBD CoNECT terus menggalakkan para pelajar UBD meningkatkan kebolehpasaran mereka dengan menyediakan ceramah, klinik kerjaya, panduan kerjaya dan pelbagai acara kerjasama dengan syarikat.

Pesta kerjaya di Dewan Canselor UBD ini akan dibukakan kepada orang ramai dari jam 8:30 pagi hingga 5 petang, dengan rehat untuk solat Jumaat dari pukul 12 tengah hari hingga 2 petang.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi pejabat UBD CoNECT di [email protected]