Monday, April 22, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  Pesta Sate di Gerai Selera Tutong

  Oleh Nurdiyanah R. –

  TUTONG, 25 FEB – Pekan Tutong telah dimeriahkan dengan Pesta Sate yang julung kalinya diadakan dengan menghimpunkan seramai 11 orang pengusaha sate di Gerai Selera Tutong selama dua hari bermula malam tadi.

  Pesta yang diungkayahkan dengan kerjasama Jabatan Bandaran Tutong, Jabatan Daerah Tutong dan Badan Kemajuan dan Kreatif Daerah Tutong (BKKT) telah dilancarkan oleh Menteri Sumber-sumber Utama dan Pelancongan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Abdul Manaf bin Haji Metussin selaku tetamu kehormat.

  Selepas melancarkan pesta dua hari berkenaan, Yang Berhormat Dato berpeluang beramah mesra bersama golongan pengusaha yang terlibat.

  Majlis turut menyaksikan penyampaian sijil penghargaan kepada pengusaha-pengusaha sate yang disempurnakan oleh tetamu kehormat.

  Turut hadir pada acara tersebut ialah ahli Majlis Mesyuarat Negara, setiausaha tetap, timbalan setiausaha tetap dan pemangku timbalan setiausaha tetap di Kementerian Sumber-sumber Utama dan Pelancongan (KSSUP), Pemangku Pegawai Daerah Tutong serta penghulu-penghulu mukim Daerah Tutong.

  Penganjuran acara yang menampilkan kulinari sate para pengusaha itu merupakan salah satu inisiatif awal Jabatan Bandaran Tutong bagi menghidupkan suasana waktu malam di Pekan Tutong khususnya di Gerai Selera Tutong yang berpotensi sebagai salah satu tempat tumpuan di Daerah Tutong untuk menjamu selera bersama keluarga.

  Pesta ini juga adalah sebagai platform untuk mempromosi pengusaha-pengusaha sate di negara ini di samping dapat mewujudkan suasana iklim perniagaan yang lebih menarik di gerai berkenaan dan sekitarnya.

  Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Abdul Manaf hadir selaku tetamu kehormat. – GAMBAR SERAHAN JABATAN DAERAH TUTONG
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Parti Presiden Maldives dijangka menang besar dalam pilihan raya

  NEW DELHI, 22 APRIL - Parti Presiden Mohamed Muizzu dijangka menang besar dalam Pilihan Raya Parlimen Maldives, kelmarin. Menurut media tempatan, parti Muizzu Kongres Nasional...