Piala TNB 2020: UniKL bertemu THT

KUALA LUMPUR, 20 FEB – Impian Juara Divisyen Premier Liga Hoki Malaysia (LHM) 2020, Universiti Kuala Lumpur (UniKL) menamatkan musim ini selaku juara ‘treble’ semakin cerah selepas mengesahkan tempat di pentas final saingan Piala TNB, hari ini.

Ia susulan kemenangan 2-1 dilakar skuad bimbingan Arul Selvaraj ke atas Maybank pada aksi separuh akhir di Stadium Hoki Nasional Bukit Jalil, di sini, sekali gus mencerahkan peluang UniKL menambah koleksi kejuaraan selepas menjuarai Piala Sumbangsih dan Divisyen Premier LHM.

“Saya perlu memuji Maybank kerana berusaha keras dan memaksa kami berjuang hingga ke akhir. Saya rasa perlawanan ini memberi manfaat kepada pasukan menjelang final. Ini adalah perlawanan pemanas badan yang baik untuk ke final.

“Kita masih kekurangan 50 peratus untuk mencapai sasaran yang diletakkan pihak pengurusan, oleh itu sasaran seterusnya menjuarai Piala TNB,” kata Arul kepada pemberita selepas tamat perlawanan.

UniKL akan berdepan Terengganu Hockey Team (THT) pada final sekali gus mengulangi aksi perlawanan akhir Piala Sumbangsih.

THT berjaya meraih kemenangan tipis 4-3 ke atas Tenaga Nasional Berhad (TNB) yang menampilkan permainan bertenaga dalam perlawanan penuh dramatik pada satu lagi aksi separuh akhir di gelanggang sama.

THT bakal berhadapan menentang UniKL bagi merebut gelaran juara Piala TNB pada Sabtu ini di Stadium Hoki Nasional Bukit Jalil. – Bernama

Aksi pemain Terengganu Hokecy Team (THT) merebut bola dengan pemain Tenaga Nasional Berhad (TNB) pada perlawanan separuh akhir kejohanan TNB Liga Hoki Malaysia 2020. – Bernama