PJ City hasrat gagalkan pesta kemenangan awal JDT

KUALA LUMPUR, 19 OGOS – Petaling Jaya (PJ) City FC berhasrat untuk menggagalkan peluang Johor Darul Ta’zim (JDT) meraikan pesta kemenangan awal meraih gelaran Liga Super buat kali kelapan di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), Sabtu ini.

Ketua jurulatih PJ City P. Maniam berkata anak buahnya komited untuk mempamerkan persembahan terbaik menentang Harimau Selatan, kerana PJ City merupakan antara pasukan bukan pilihan yang telah mengecewakan JDT dalam Liga Malaysia.

Dalam empat pertemuan liga menentang JDT sebelum ini, skuad ‘The Phoenix’ itu telah menang sekali, seri sekali dan dua kali tewas termasuk kalah 0-3 pada perlawanan di Stadium Sultan Ibrahim, Johor pada April lepas, selain menumpaskan JDT sekali pada perlawanan Liga Malaysia 2018.

“Kami akan bermain seperti biasa kerana kita tahu JDT adalah pasukan yang sangat bagus, malah pemain simpanan mereka juga berada pada satu tahap yang lain, jadi bukan pasukan yang mudah untuk dilawan.

“Anda tidak boleh melihat seorang pemain, perlu melihat semua kerana mereka juga bagus dalam situasi satu lawan satu,” katanya. – Bernama