Pogba tidak sabar untuk kembali

LONDON, 12 APRIL – Pemain Bintang Manchester United, Paul Pogba berkata dia tidak sabar untuk kembali daripada kecederaan yang telah menyebabkannya diketepikan dalam satu tempoh yang panjang apabila bola sepak kembali disambung selepas pandemik koronavirus.

Pemenang Piala Dunia telah membuat penampilan yang terbatas dengan hanya lapan penampilan untuk United musim ini selepas mengalami kecederaan buku lali.

“Saya telah berlatih dan memegang bola,” Pogba, yang tidak bermain sejak 26 Disember, memberitahu United Podcast. “Saya sangat kecewa, satu tempoh yang panjang. Sekarang saya hampir ke sana, jadi saya berfikir mengenai kembali semula dan membuat latihan penuh bersama pasukan dan semuanya.”

“Anda berfikir ia teruk tetapi saya tidak pernah mengalami sesuatu seperti ini dalam karier saya, jadi saya sentiasa berfikiran yang baik. Ia menjadikan saya lebih dahaga untuk kembali dan melakukan dengan baik. Ya, ia menunjukkan saya betapa saya sayang terhadap bola sepak.”

Agen kepada Pogba, Mino Raiola memberi bayangan pemain berusia 27 tahun itu mungkin meninggalkan Old Trafford jika dia tidak gembira pada penghujung musim ini.Tetapi, Liga Perdana Inggeris telah diberhentikan dengan mengejut kerana penularan wabak koronavirus.

“Anda terpaksa bersabar kerana kecederaan saya, saya tidak tahu jika orang ramai mengetahui apa yang telah terjadi,” Pogba menambah.

“Jadi saya mengalami kecederaan kaki, ketika bermain menentang Southampton. Ia adalah ketika permulaan musim dan saya menanggungnya dengan begitu lama, dalam latihan dan cuba untuk bermain dengan kecederaan. Apabila saya berhenti, saya dapati ada keretakan.

“Saya mempunyai pembalut padanya, pembalut plaster, jadi ia berjalan dengan baik tetapi terlalu baik. Tulang menjadi besar jadi, apabila saya kembali, saya akan bermain kedua-dua perlawanan menentang Watford dan Newcastle, saya boleh merasakan sesuatu kembali.

“Jadi saya mempunyai satu pembedahan dan sekarang saya di sini. Saya tidak merasa apa-apa dan berharap, saya akan kembali segera.” – AFP

Paul Pogba berkata dia tidak sabar untuk kembali daripada kecederaan ketika bertemu dengan Southampton awal musim ini. – AP